Дана 21. априла 2017. године у Техничкој школи Ужице је одржано XXV Регионално такмичење ученика средњих машинских школа, у суорганизацији са Заједницом машинских школа Републике Србије.

Ученици средњих машинских школа из Пожеге, Сјенице, Краљева, Чачка и Ужица су се такмичили у категоријама програмирања робота и програмирања компјутерски управљаних машина.

У категорији програмирања робота: прво место освојили су ученици Машинско-саобраћајне школе Чачак, док су друго и треће место освојили ученици Техничке школе Ужице.

У категорији програмирања компјутерски управљаних машина ученици су се такмичили у више дисциплина:

У дисциплини Програмирање КУ глодалице CAD/CAM програмским пакетом прво место освојили су ученици Машинско-саобраћајне школе Чачак, а друго ученици Техничке школе Пожега.

У дисциплини Програмирање КУ глодалице – ручно програмирање прво место освојили су ученици Машинско-саобраћајне школе Чачак, а друго ученици Машинско техничке школе „14. октобар“ Краљево.

У дисциплини Програмирање КУ струга CAD/CAM програмским пакетом прво место освојили су ученици Техничке школе Пожега, а друго ученици Техничке школе Ужице.

У дисциплини Програмирање КУ струга – ручно програмирање прво место освојили су ученици Техничке школе Пожега, а друго ученици Машинско техничке школе „14. октобар“ Краљево.

Захваљујемо се свим учесницима такмичења, а ученицима који су остварили пласман на републичко такмичење честитамо и желимо пуно успеха.