Наш ученик Алексије Вукић, као ђак генерације 2017/2018, успео је да се нађе међу 25 најбољих у конкуренцији више од 600 ђака генерације из целе Србије и Републике Српске! Овај успех Алексију је омогућио да освоји школовање на ITAcademy и тако настави да се образује у складу са својим амбицијама и потенцијалом. Управа и сви запослени у Техничкој школи у Ужицу, поносни су на Алексија Вукића и овом приликом му честитамо на великом успеху и желимо много среће у будућем школовању. Уверени смо да ће Алексије и скористити све своје потенцијале и надамо се да ће бити пример осталим ђацима наше школе.

Свечана додела бесплатних школовања је 5. септембра на Белом двору. Ваш друг и наш ђак један је од 25 изабраних ђака генерације којима ће финансијска подршка за једногодишње школовање на ITAcademy бити уручена 5. септембра на свечаном пријему у 17 сати на Белом двору. Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, 29. јуна угостила је на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ седамнаесту годину заредом. Том приликом је компанија LINK group, као партнер Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића, објавила лепу вест о додели 25 бесплатних школовања за једногодишње програме на ITAcademy.

Сви заинтересовани ђаци генерације су до 15. јула слали пријаве, у којима је требало да се представе у најбољем светлу и наведу на који начин ће школовање на ITAcademy искористити за своје усавршавање и даље напредовање, а након процеса селекције изабрано је 25 најбољих кандидата. Алексије добио прилику да постане врхунски стручњак у области ИТ-ја. Алексије Вукић нашао се међу одабранима и кроз једногодишње школовање на ITAcademy добиће прилику да стекне знања и вештине за нека од најтраженијих и најплаћенијих занимања данашњице. Наставу ће пратити онлине, преко најсавременије платформе за учење – Distance Learning платформе. Свим ђацима генерације који су освојили бесплатно школовање на располагању су различити курсеви у оквиру наставног програма који одаберу, а у сваком тренутку свог школовања имаће на располагању како помоћ професора, тако и помоћ Центра за развој каријере уколико су им потребни савети за додатно усавршавање и проналажење посла. Прошле године је ђаке генерације највише интересовало како научити програмирање и због тога су курс програмирања и wеб дизајн курс били најпопуларнији међу полазницима. По завршетку једногодишњег школовања ђаци ће имати прилику да полажу за неке од најпрестижнијих међународно признатих сертификата и стекне Microsoft, Oracle, Cambridge и многа друга звања.