Swiss-Serbian Chamber of Commerce (SSCC) конференција о дуалном образовању

У Београду је 18. октобра 2018. године одржана SSCC конференција о дуалном образовању. Представник Техничке школе био је директор Драган Туцаковић, који је био један од панелиста.

У 84 средњих стручних школа у Србији, међу којима је и Техничка школа, наставни план и програм се реализује кроз најмање један од 32 дуална образовна профила. То значи да је 23% школа тренутно део дуалног образовног система, који ће се у потпуности примењивати од 2019/2020. школске године – закључено је на конференцији Дуално образовање у Србији 2018.

У овој школској години уведено је 12 нових профила који одражавају захтеве тржишта рада – у области информационих технологија, машинства, грађевинарства, производње хране и прераде, хотелијерства и туризма итд. У Техничкој школи дуално образовање се успешно имплементира у подручјима рада металургија и обрада дрвета.

Поред директора Драгана Туцаковића, панелисти су били: др Габријела Грујић, др Ursula Renold, др Габријела Грујић, помоћник министра, Министарство образовања, науке и технолошког развоја РС, Мирјана Ковачевић, шеф Одсека за образовање ЦЦИС, Един Дачић, председник Скупштине, Standard Furniture Serbia.