Поштовани наши ученици,

Знамо да се пре свега трудите да поштујете прописане превентивне мере у овонасталој ситуацији, и знамо да бринете о сопственом здрављу и здрављу ваших најближих.

Желимо да вас обавестимо да су виртуелне учионице спремне за почетак реализације наставе. Настава ће се реализовати према важећем распореду од понедељка 23. марта на школској електронској  платформи. Ви и ваши родитељи добили сте параметре за приступ и одељења су оформљена. Од вас се очекује да  од понедељка пратите наставу и  учествујете у раду у складу са могућностима.

Уколико нисте у могућности да у реалном времену будете у виртуелној учионици, немојте бринути, јер ће вам то бити доступно када се за то створe услови.

Приступате преко линка https://www.office.com/ , да би се улоговали на Office 365, а затим идете у Teams где вас чека виртуелна учионица за ваше одељење,  према упутству које сте добили.

Некада у животу, пред нас долазе испити за које нисмо добили лекције. Не знамо ни због чега ти испити долазе, ни зашто нас за њих нико није спремио, али смо приморани на њих. Сада се учимо  у ходу, како се понашати, како превазићи ову кризу. Борба за здравље и живот, против непријатеља ког не видимо,   ванредно је тешка ситуација.  Али та ситација нам се догодила, ту је.  Међу вама има доста оних који су на својој кожи већ искусили проблеме који младим људима не би требало да се догађају, прошли сте с муком кроз њих, али сте  устали. У оваквим ситацијама узори сте нам баш ви, такви.

Желимо да се сетите свих лекција у  којима смо се спремали за живот, у којима смо причали о безбедности и заштити здравља. Како у раду, тако и у ванредним ситуацијама,  постоји приоритет,  а то је наше  здравље. Пре сваке одлуке  где отићи, шта  радити,  имајте на уму ове теме.

 Каже се да је тешко остати нормалан у ненормалним околностима. Тренутно смо у ненормалним околностима. Узнемиреност и забринутост су осећања са којима се сви суочавамо. Заједно их треба  превазићи.

Вести које чујемо, разговори у којима учествујемо углавном почињу и завршавају истом темом, вирусом и мерама које морамо предузимати.  Важно је да пратимо упутства, да изађемо из сопствених ципела и размишљамо глобално, као грађани планете, да поступамо онако како је добро за све нас заједно. Важно је и да се вратимо свакодневним школским обавезама.

Од понедељка почињемо са учењем на даљину у нашим виртуелним учионицама. Молимо вас за стрпљење и разумевање, радимо нешто што никада пре нисмо. У том процесу бићемо заједно, учићемо заједно.

Ваши наставници се труде да припреме материјале, организују наставу, да наставимо тамо где смо стали и завршимо започете лекције. Од наставника ћете добијати јасне смернице и упутства. Од вас очекујемо стрпљење, очекујемо да се укључите у рад и испуњавате своје обавезе,  да постављате питања, тражите објашњења уколико вам нешто не буде јасно, или имате било каквих тешкоћа у организацији учења на даљину.

Желимо вам да будете здрави и да имате квалитетно образовање какво заслужујете.

Потребно је са новом дозом одговорности приступити свим изазовима који су пред нама. Знамо да сте дорасли том задатку. Нека нам  је срећан рад!

Ваши наставници