Поштовани ученици и родитељи/старатељи,

Обавештамо вас да ће у понедељак 31.8.2020. године у нашој школи бити организован пријем ученика првих разреда и њихових родитеља/старатеља.

Ученици и родитељи/старатељи првака долазе испред школе по посебном распореду, одређеној сатници и испред одређеног улаза у школу (школа има три улаза), о чему ће их информисати одељењске  старешине.  Ученици и родитељи ће по групама долазити испред школе. Одељењске старешине ће их сачекати и увести у учионице, упознаће се са старешином и обавити прве разговоре.  Ученици чији су се родитељи определили за комбиновани начин похађања наставе биће обавештени о организацији наставе и подели у групе. Једне седмице у школу ће долазити прва група, друга група ће наставу похађати онлајн. Следеће седмице групе се смењују. Ученици чији су се родитељи определили за модел наставе на даљину ће наставу пратити од куће. Сви ученици ће добити мејл адресе и шифре за приступ платформи преко које ће се реализовати онлајн настава.  Потребно је да родитељи ученика који су се определили за модел онлајн наставе потпишу образац  изјашњавањa о похађању наставе за школску 2020/2021.

Ученици осталих разреда чији су се родитељи изјаснили за комбиновани начин похађања наставе биће обавештени од стране одељењског старешине о организацији наставе. За њих ће се настава одвијати као и за ученике првих разреда, одељења ће бити подељена у две групе, једне седмице ће једна група ићи  у школу  а друга  група ће пратити наставу онлајн. Следеће седмице групе се смењују. Ученици чији су се родитељи определили за модел наставе на даљину наставу ће пратити од куће. Потребно је да родитељи ученика који су се определили за модел онлајн наставе потпишу образац о изјашњавању о моделу наставе за школску 2020/2021.

Уколико је број ученика у одељењу мањи од 16 за њих се настава одржава без поделе у групе и увек у школи.

Настава за све ученике почиње у уторак 01. 09.2020. године, како за групе ученике које долазе у школу, тако и за оне групе које наставу прате од куће. У складу са упутством МПНТР о избору платформе која ће се користити као допунска подршка ученицима у учењу за школе, Техничка школа се определила за  Microsoft Teams (Office365) платформу.

Сатница звоњења истакнута је на сајту.  Распоред часова ће ученици добити од одељењских старешина. У  наредном периоду распоред ће бити  доступан и на следћем линку : https://tehnickaue.edupage.org/timetable/?

Потребно је да се сви придржавамо прописаних мера и Упутстава за о мерама заштите здравља ученика и запослених  и поштујемо препоруке за безбедан повратак у школе током трајања пандемије COVID-19. На сајту школе се налази извод из овог упитства.

Одговорним понашањем свих актера образовно васпитног процеса водимо рачуна о свом здрављу, а за ученике обезбеђујемо квалитетну наставу и образовање у складу са потребама и тренутном ситуацијом.

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године!

Наставници Техничке школе