Закључци са обуке „Дигитализација школских процеса и активности“

На самом почетку обуке поставили смо циљ да обучимо колеге из школа да дигитализацију школске процесе и активности уз коришћење електронске платформе за реализацију програма наставе и учења. Ишли смо у правцу јачање професионалних компетенција директора, наставника и стручних сарадника за коришћење дигиталних алата у функцији унапређивања школских процеса.

Школе учеснице су организовале платформу за рад на даљину и заједно са својим колегама из школе започеле са креирањем „школе у облаку“ у мери у којој то одговара њиховим потребама.

Школе које реализују наставу коришћењем апликације Мајрософт Тимс  успеле су да се припреме за реализацију наставе и да реализују онлајн наставу и сарађују у реалном времену са колегама и ученицима. Школе које до сада нису користиле Тимс биле су у прилици да се у овом послу опробају.

Започели су са креирањем и коришћењем простора за школску документацију и направили прве кореке ка складиштењу школских докумената.

Били су у прилици да унапредите комуникацију и сарадње у оквиру школе уз помоћ ове платформе и да сагледате могућности управљања школским процесима у онлајн окружењу.

Ми смо вам помогли да поставите основе, а на вама је да даље самостално истражујете о могућностима Мајкрософт Офис 365 платформе у реализацији наставе, ваннаставних активности, у сопственом раду и сарадњи са колегама.