У Техничкој школи у Ужицу, у току је реализација пројекта за младе GMO21-R14 „Млади на потезу“ – шаховске активнoсти у школи, који је подржан на конкурсу националног програма волонтирања младих, Млади су закон 2021 на конкурсу „Шта нам тешко“, а који спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Пројекат реализују матуранти 4е3 одељења:

Никола Савић, Јован Богдановић, Милан Вукадиновић, Урош Вучковић, Урош Николић и Димитрије Стојиљковић, а у непосредну реализацију пројектних активности су укључени и наставници: Светлана Петровић, Милован Вилотијевић, Ружица Страњаковић и Никола Ћосић.

Пројекат се реализује у сарадњи са Медицинском школом и ужичким шаховским клубом „Слануша“.

Пројекат се бави промоцијом шаховске игре међу основцима, средњошколцима и суграђанима града Ужица, односно промоцијом позитивних вредности. Познато је да је шах моћно образовно средство које развија интелигенцију, оштроумност, интуицију, способност и одговорност при доношењу одлука и многе друге.

Реализација пројекта је почела 25.10.2021. а завршиће се 15.11.2021.

До сада су реализоване три активности:

Вече шаха, 25.10.2021., Шаховске мозгалице (такмичење у решавању шаховских проблема), 04.11.2021., и Шаховска симултанка, 08.11.2021. а у њима су учествовали предшколци, основци, средњошколци и студенти града Ужица.

Последња, и централна активност, Шаховски турнир ученика основних и средњих школа Ужица, ће бити одржан 15.11.2021. са почетком у 18.00.

Очекујемо вас!