У четвртак, 2. јуна 2022. нашу школу посетиле су Наташа Зечевић и Наташа Стојановић, менторке на пројекту „Иновације у средњем стручном образовању“ који спроводи Европска тренинг фондација.

Циљ посете било је процењивање остварености и примене иновација које смо реализовали у претходном периоду кроз два пројекта: „Графичка продавница“ и “Иновација и имплементација наставе уз подршку ИТ компанија”. Том приликом су учесници, ученици и наставници, поделили своја запажања, утиске и искуства о образовним потенцијалима који су остварени током рада на пројектима.

Крајњи циљ пројекта „Графичка продавница“ био је креирање веб-сајта на коме би ученици нудили графичке производе које су креирали у оквиру практичне наставе са идејом да се подстакне предузетнички дух и направи онлајн портфолио ученика, који би повезао ученике и евентуалне послодавце или појединце којима је потребан графички производ. Иновације у настави су подразумевале пројектну наставу кроз тимски рад, а у њој су учестовали ученици другог, трећег и четвртог разреда, у подручју рада – графичарство.

Пројекат можете погледати на адреси: graficari.co.rs

Други концепт који је реализован, “Иновација и имплементација наставе уз подршку ИТ компанија”, имао је за циљ да ученици, уз подршку ментора из компанија, ураде реалан пројекат. Том приликом, кроз осам недеља тимског рада, група ученика 3г одељења, израдила је вишејезични веб сајт: inovacijeuobrazovanju.rs за Европску тренинг фондацију (ЕТФ), који је презентовао шест школа и девет иновација у средњем стручном образовању.

Захваљујемо се ЕТФ-у, ГИЗ-у, као и менторима који су учестовали у припреми, планирању и реализацији пројекта и радујемо се будућој сарадњи.