У оквиру пројекта Квалитетно образовање за све, у Техничкој школи у Ужици 26. априла је обележена Недеља Савета Европе. Организоване су бројне активности на примени компетенција за демократску културу. Циљ низ заједничких активности под називом ,,Свако има боју своју“ је укључивање и сензибилизација младих за прихватање ученика са сметњама у развоју, пружање подршке и једнаких могућност да ученици који се школују по ИОП-у искажу своје таленте и остваре свој максимални потенцијал.
У сарадњи са својим другарима, креативним графичарима IIг одељења, који су на часовима практичне наставе осмислили корице за дечје књиге, ученици који се школују по ИОП-у приредили су изложбу ,,Уз књигу се најлепше сања“. Представили смо и награђене ликовне радове Илије Милосављевића Iмг и Андреја Деспића IIмг који су освојили прво и друго место на 3. књижевно-ликовном конкурсу ,,Дај ми реч да је насликам“ намењен ученицима са сметњама у развоју, као и изложбу стрипова изванредног Андреја. Ученици Iмг, IIмг, IIIмг одељења извели су луткарску представу ,,Снежана и седам патуљака“, а Андреј Деспић је прочитао ову бајку на енглеском језику.
Маша Петровић, ученица IIг одељења говорила је стихове песме ,,Свако има боју своју“, а наши вредни ђаци су рецитовали, и, поводом Светског дана књиге, добили поклоне, илустроване дечје књигe које ће им подстаћи машту, радозналости и љубави према лепој речи. Уз помоћ чланова Биолошко-еколошке секције припремали смо воћни оброк. Ученици су сами правили воћну салату и пано пирамиде здраве исхране. Уз подршку чланова Музичке секције и нашег маестра на гитари Крсмана Трипковића IVe1 и талентованог Ендруа IIд, свирали смо, павали и играли. Ендру Натанијел Барет искомпоновао је нашу химну Недеље Савета Европе, песму ,,Отвори срце“. Задивљујућим акробатским вештинама Огњена Станковића, ученика IVг одељења завршили смо дружење посвећено пријатељству, толеранцији, неговању јединства и лепота различитости. Сви смо одабрали печат у боју и свој знак оставили на паноу ,,Свако има боју своју“ који нам остаје као лепа успоменa и сећање на овај незаборавни дан.💗