Данас, 15. маја, обележили смо Међународни дан породице. Ово је важан дан који се сваке године обележава широм света са циљем да се подигне свест о значају породице у нашим животима и у општем друштвеном контексту, са посебним акцентом на бригу о деци.
Својом данашњом активношћу желимо да укажемо да посебну пажњу треба посветити најрањивијим члановима породице, особама са инвалидитетом и деци којој је потребна додатна подршка. Свако од нас својим примером треба да промовише облике понашања које ће деца и млади препознати као оне који доносе развој и напредак друштву, на првом месту емпатију, солидарност и хуманост.

У организацији школске библиотеке, Тима за инклузивно образовање, Стручног већа наставница српског језика и књижевности, уз подршку Драмске и Библиотечке секције, одржана је инклузивна креативна радионица ,,Породица – љубав и благослов“. Ученици су правили пано од својих ликовних радова. Цртали су чланове уже и шире породице.
Наш Павле Милосављевић Iмг приредио нам је несвакидашњи ужитак и показао свој глумачки таленат. Извео је стендап (stand-up) ,,Пајо и сва његова лица“. Након Павловог наступа ученици су решавали тематску укрштеницу и играли едукативну игру картама ,,Породица животиња“ чији је циљ сакупити што више породица животиња (мама, тата, брат и сестра/женка, мужјак, младунци). Тако су кроз игру учили и вежбали способност памћења и логичког закључивања.
Пошто су и школски другари, на неки начин, проширена породица, дружење смо завршили великим загрљајем и поруком да је породица љубав, а љубав је све што је у срцу и близу срца.❤️