EUSAIR POPRI Youth 2024 – омладинско такмичење за најбоље пословне идеје
(Такмичење у предузетничким идејама младих – POPRI international youth business model competition)

У Шибенику је од 15. до 17. маја одржано међународно такмичење EUSAIR POPRI Youth 2024 за најбоље пословне идеје. Нашу школу су представљали ученици 3е1 одељења Лазар Марић и Никола Бујишић са технолошком иновацијом Комплетомат.
POPRI international је такмичење за најбољу предузетничку идеју међу младима из 10 земаља Јадранско-јонског макро региона. Такмичење је почело у Словенији, где је у последњих 20 година учествовало 3.494 учесника. POPRI international омогућава младим људима да развију иновативност, креативност и предузетништво.
Такмичење је подељено у две категорије и учествовали су средњошколци и студенти. Учесници су били из десет земаља које припадају Јадранско-јонском региону (Албанија, Грчка, Босна и Херцеговина, Хрватска, Италија, Црна Гора, Северна Македонија, Србија, Сан Марино и Словенија).
Лазар и Никола су успешно представили иновацију коју је осмислио тим ученика из Техничке школе у Ужицу. Ментор ученика је Биљана Николић, наставница предузетништва. Одлазак делегације из наше школе реализован је у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Златибор из Ужица која несебично пружа подршку развоју предузетништва и стваралаштва младих.
Изузетна организација такмичења у прелепом амбијенту комплекса хотела Амадриа Парк у конференцијском центру хотела Иван, обилазак Шибеника, шетња старим градом, са величанственом катедралом Светог Јакова, употпунили су овај догађај. Учешће на такмичењу било је дивна прилика да се учесници међусобно друже, упознају, размене идеје и стекну нова пријатељства.