У Техничкој школи Ужице за време распуста од 1 – 12. фебруара представници електротехничких школа из целе Србије били су на обуци „Учимо заједно да нам школе буду боље“.

Техничка школа у Ужицу потписала је уговор са Министарством просвете, науке и технолошког развоја за размену искустава између школа. Задатак школе је да реализује семинаре и радионице електротехничких школа Србије.

Драган Туцаковић, директор Техничке школе Ужице, је истакао да порука која долази од директора и сарадника из других школа је да би желели да изгледају као наша школа. Техничка школа у Ужицу је знање које је стекла од најбољих немачких школа прилагодила својој специфичности и постојећим условима рада.

Током обука је указано да је суштина да се сви не баве са свим у школи, већ да се одреди ко се бави квалитетом, организационом структуром, обрасцима… Циљ је да се у свим школама направи тимска структура, а онда да се они обучавају за одређене процесе.

На обуци су учествовали: ТШ „Иван Сарић“ Суботица, ЕТШ „Никола Тесла“ Панчево, СТШ „Михајло Пупин“ Кула, Средња техничка школа Сомбор, Техничка школа Ваљево, ЕТШ „Никола Тесла“ Београд, ЕТШ „Раде Кончар“ Београд, ЕТШ „Стари град“ Београд,  Средња техничка ПТТ школа Београд, ЕТШ „Земун“ Земун, Техничка школа Младеновац, Техничка школа Обреновац, ТШ „Милета Николић“ Аранђеловац, Електрограђевинска школа Јагодина, Средња школа Нова Варош, ЕТШ „Никола Тесла“ Ниш, ЕТШ „Мија Станимировић“ Ниш, ТШ „Раде Металац“ Лесковац, Техничка школа Зајечар, Техничка школа Пирот, Средња школа Кладово и МЕШ Бор.

Техничка школа Ужице је од стране Министарства и других школа препозната као пример добре праксе у дуалном образовању, а циљ школе је да са овим обукама постави стандарде квалитета у целокупном образовном систему.