Техничка школа Ужице добила је 540 хиљада евра, кроз пројекат Регионалног челенџ фонда за опремање радионица у самој школи  и будућем Регионалном тренинг центру. На свечаности, одржаној у Београд поводом проглашења победника, грант вредан 540 хиљада евра, уручен је директору Техничке школе Ужице Драгану Туцаковићу.

Према речима директорке Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријеле Грујић ово је снажна подршка образовању и свим младима у систему дуалног образовања, средњег, али и високог образовања.

“Ми отварамо врата компанија и дајемо им могућност да уче на савременим машинама у тренинг центрима”, истакла је Грујић.

Директорка Пословне академије ПКС и руководитељка Центра за дуално образовање и образовне политике Мирјана Ковачевић навела је да је циљ пројекта јачање сарадње образовних установа и привреде.

„Радују нас успешни резултати након три јавна позива. Када је Србија у питању, имали смо 27 пројеката са више од 130 партнерских предузећа, и то не само на нивоу средњег стручног образовања већ и у образовању одраслих“, казала је Ковачевић.

Амбасадорка Немачке Анка Конрад изразила је задовољство што је Немачка у прилици да подржи Србију у инвестирању у стручно образовање и обуку, док је амбасадор Швајцарске Урс Шмид навео је да у Швајцарској 70 одсто младих бира овакав образовни пут.

Регионални челенџ фонд поспешује релевантност стручног образовања и обуке на тржишту рада финансирањем улагања у опрему и инфраструктуру образовних установа, које тесно сарађују са компанијама на јачању стручног и дуалног образовања, а кроз процес јавног надметања.