Програм за Савиндан 2021.

Поштовани професори, драги ученици, пословни партнери, пријатељи и сарадници школе, свечана академија поводом прославе Савиндана, празника којим се обележава успомена на Светога Саву, првог српског архиепископа и великог просветитеља, ове године ће у нашој школи бити реализована онлајн програмом.

Свечано ломљење колача обележиће се у најужем кругу и уз поштовање свих мера спречавања ширења заразе вируса, у холу школе у 12 часова. Церемонији ломљења колача присуствоваће протонамесници Милан Луковић и Љубан Петровић, као и вероучитељ школе Иван Деспић.

Програм који су припремили ученици школе, полазници музичке и драмске секције са својим професоркама, биће доступан преко званичних страница школе на друштвеним мрежама, као и сајту, у време назначено у агенди која је у прилогу.

Као и сваке године, Техничка школа похваљује на Савиндан ученике који су се посебно залагали или истакли у одређеној области и предмету, на предлог наставника и одељенских старешина.

Ово је празник који сви волимо, коме се радујемо ,за кога се спремамо издашно и са осмехом. Иако смо спречени да га прославимо као претходних година, уз уважене и драге госте, не умањујемо његову свечаност и лепоту. Дух светосавља је увек са нама.

Нека нам је срећна школска слава, Свети Сава!

Агенда

11:00 – Химна Светом Сави, у извођењу Музичке секције Техничке школе

12:00– Резање славског колача у холу школе

Присуствују протонамесници Милан Луковић и Љубан Петровић, вероучитељ Иван Деспић, Директор школе и представници ученичког парламента.

13:00– Извођење пригодне беседе Беседе ученици : Димитрије Стојиљковић, Александра Тошић и Лазар Рајевац

14:00 – Извођење музичке композиције – обрада лирске песме Војислава Илића „Свети Сава“

Песму изводи музички бенд Техничке школе, чланови секције.

15:00 – Емитовање снимка прошлогодишње представе са светосавске академије – одломак из „Аутобиографије“ Бранислава Нушића, у извођењу ученика драмске секције

16:00 – Инструментално извођење композиције „Беле руже, нежне руже“ Композицију изводе ученици, чланови музичког бенда школе.