Техничка школа је носилац ознаке Дигитална школа и школа ментор другим школама у процесу дигиталне трансформације. 
Наша школа је са успехом завршила пројекат „Дигитална школа – европски пилот програм“ и добила ознаке и беџеве за све области вредноване Селфи инструментом.  У извештају је наведено да је „Техничка школа поставила високу летвицу према којој би друге школе широм земље (и шире) требале да се мере“. Евалуатор је навео и следеће: Такође, препоручујем и сматрам да је драгоцено за наш систем образовња да Техничка школа постане школа ментор јер поседује капацитет да подели, подржи и помогне другим школама у процесу дигиталне трансформације.“
У понедељак, 28.марта 2022. године у Београду одржан је завршни сусрет и свечана церемонија доделе ознака Дигитална школа  у организацији Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Центра за образовне технологије на Западном Балкану. Церемонији су присуствовали директор школе Драган Туцаковић и школски координатор пројекта Маријана Симовић Алексић.

Техничка школа је препозната као установа које има капацитет да подржи дигитални развој других школа у Републици Србији и шире и носилац је ознаке Школа ментор. У оквиру Селфи академије дигиталних школа (онлајн заједнице европских школа из Ирске, Литваније, Србије и Шкотске), као Дигитална школа ментор биће у прилици да дели искуства, препоруке и стручност са школама чланицама Селфи академије дигиталних школа.