У оквиру пројекта Савета Европе „ Квалитетно образовање за све“, у Техничкој школи су одржани Дани демократске културе, кроз више активности.

Музичка и драмска секција припремиле су пригодан програм за будуће средњошколце и њихове родитеље и школа је 14. маја отворила врата за све који су жели да се ближе упознају са школом, наставним и ваннаставним активностима ученика.

Суочени са ношењем епидемиолошких маски у претходном периоду, желели смо да видимо и чујемо шта о томе мисле ученици, како је доживљавају и како је виде. На литерарном, ликовном и графичком конкурсу, ученици су показали своју креативност, оригиналност и  таленат. Награђени су најбољи радови из сваке области, а прве награде су освојили: Душан Кнежевић 3е1, на литерарном, Данило Радуловић 2г, на ликовном и Обрад Вукашиновић 3г,  на конкурсу за најлепши графички рад.

У понедељак, 16. маја одржана је и дебата ученика са истом темом „Маска“. У њој су учествовали ученици 3е1, 3г и 3е2 одељења. Суочавајући различите ставове, ученици су кроз чињенице и аргументе истицали и своја критичка мишљења на дату тему.  Похваљујемо све учеснике ових активности и још једно истичемо колико смо поносни на наше ђаке.