Библиотека Техничке школе у Ужицу, у сарадњи са Друштвом школских библиотекара Србије, обележила је Национални дан књиге акцијом ,,Читајмо гласно“ под слоганом ,,Отвори књигу, угаси мрак“. У просторији школске библиотеке, 28. фебруара, у симболичних 5 до 12, ученици редовних одељења и они који се школују по ИОП-у, читали су одабране цитате, своје песме и разговарали о омиљеним писцима.

Учесници ове акције су записали свој најдражи цитати и на тај начин учествовали у наградној игри. Извучена су три цитата и додељене пригодне награде, зидни календар са мотивом из књижевног дела ,,Мали принц“, свеска са ликом Ива Андрића и књига ,,Тата, мама, ако ме волиш, прочитајмо!“ др Маје Лазић и др Зорана Димитријевића која се на занимљив и младима пријемчив начин, кроз питања и одговоре, бави одрастањем и адолесцентским недоумицама и изазовима. Додељене су и награде за посебно талентоване ученике.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика, развијање читалачких навика, љубави према писаној речи, култури и уметности уопште.