Школска библиотека Техничке школе, Тим за инклузију и  Стручно веће наставница српског језика и књижевности обележили су, у среду 27. септембра 2023. године, значајан јубилеј, 1160 година од мисије Ћирила и Методија.

На радионици под називом ,,Ижица“ ученици Iмг, IIмг и IIIмг одељења, који се школују по ИОП-у,  украшавали су различитим ликовним  техникама иницијале свог имена написане ћирилицом. Са нама су се дружили и учествовали у радионици некадашњи ученици, увек драги гости Лазо и Виктор.
Велику помоћ и подршку пружиле су нам ученице IVг одељења Тања, Теа и Теодора. На часовима практичне наставе написале су, знаковима првог словенског писма, облом глагољицом,  реч ЛЕПОТА. Ову реч су одабрале јер је лепота сама по себи  постојана, непролазна и  аутентична баш као словенска писма солунске браће и њихових следбеника. У ширем смислу реч ЛЕПОТА нас подсећа на  мисао великог Алберта Ајнштајна: ,,Један од наших највећих задатака је да се ослободимо предрасуда, проширимо своје видике и емпатију. Тако ћемо да прихватимо свако живо биће, природу и сву њену лепоту.“

Ученици су своје радове изложили у холу школе, у креативном кутку  посвећеном словенској писмености и раду Ћирила и Методија, који већ годинама уређује наставница Сања Селаковић са својим ученицима.