У Скупштини града Ужица, 24. новембара 2023, потписан је тројни споразум између Канцеларије за дуално образовање, Техничке школе Ужице и града Ужица дефинишу се права и обавезе у наредном периоду, а након свих планираних радова биће потписан и уговор између града и Техничке школе Ужице. Израда пројектно техничке документације приводи се крају, а почетак радова очекује нас на пролеће наредне године.

Према речима Драгана Туцаковића, директора Техничке школе Ужице ово је значајан дан за школу: “Мислим да је ово једна синергија привреде, града и школе, пример добре праксе како би у наредном периоду требало да радимо  са циљем унапређења образовања и решавања проблема привредника који имају дефицитарне кадрове. Важна су нам функционална знања, а кроз рад на савременој опреми омогућићемо нашим ученицима који имају креативне способности да раде и неке иновативне ствари”.

Потписивању Споразума о пословно техничкој сарадњи присуствовали су истакнути ужички привредници, директори школа и ученици, који су имали прилику да изнесу своја искуства и предлоге, али и да се упознају са свим бенефитима отварања Тренинг центра.

Адаптација простора у комплексу бивше касарне у Крчагову почеће на пролеће и како је пројектом предвиђено радови би требало да буду завршени у року од годину дана.

Погледајте вест и на страници Града Ужица