У уторак 7. 11. 2023. године ученици оделења 1г, 1е1, 1е3 и 3г обележили су, кроз рад Историјске секције, предстојећи државни празник Дан примирја у Првом светском рату. Народна скупштина Републике Србије обновила је обележавање Дана примирја 2011. године одлуком да то буде државни празник који се посебно обележава. Одлуком Владе Србије 2012. године Наталијина рамонда уведена је као симбол којим обележавамо Дан примирја.
Ученици су поделили значке са Наталијином рамондом, које су направили ђаци из графичарских одељења, руководству школе, наставницима и ученицима. У холу школе приказани су  видео записи српских војника настали током рата, праћени тоновима родољубивих песама. За разлику од прошле године, када је наставник историје Миломир Максимовић указао на значај догађаја кроз предавање, сада су ученици били носиоци обележавања сећања на Први светски рат. У претходном периоду добили су задатак да истраже о својој породици у време Првог светског рата, као и да донесу и разна сведочанства тога времена – фотографије, ордење, дипломе, забележена сећања на рат. Ученици су се потрудили да задато испуне, па је читањем њихових текстова у холу школе обележавање овог празника добило смисао који и  треба да има – сећање на наше директне претке из Првог светског рата и њихова дела и исказивање захвалности кроз достојанствен помен.
Након читања задатака, наставник је ученике упознао на који начин могу допунити своја сазнања о учесницима Првог светског рата из ужичког краја, упућујући их на конкретне наслове из школске и градске библиотеке. Неке од тих књига могли су да прелистају на лицу места.
Захваљујемо се свима који су својим истраживањима, присуством и ношењем Наталијине рамонде допринели обележавању празника и неговању сећања на претке.